2010-12-10 17:47:36• hírek • Balog Anita

Csalással vádolják Pécsi Ferencet

Az egykori képviselő aljas támadásnak tartja az eljárást.

Az Országos Korrupcióellenes Ügynökség (DNA) pénteken kiadott közleménye szerint csalással vádolják az egykori szatmárnémeti parlamenti képviselőt, Pécsi Ferencet és társait. A hivatalos közlemény szerint Pécsi 2007 szeptembere és 2008 augusztusa között a Szatmárnémeti Vállalkozók Fóruma elnökeként két PHARE projekt lebonyolításának vett részt. Az egyik projekt témája egy helyi üzleti fejlesztési és inkubátor-központ létrehozása volt, a másik projektben pedig határon átívelő környezetvédelmi projekteket bonyolító kis- és középvállalkozások menedzsmentjének a fejlesztése volt a téma.

A DNA szerint ezen projektek kapcsán az elnök Nagy Máté András, Kui Rita Krisztina, Cosma Dorin-Gavril és Zukk István közreműködésével egy olyan mechanizmust működtetett, mellyel nagy összeget sikerült elcsalniuk. A közlemény alapján a Vállalkozók Fóruma több, nagy összegű szerződést kötött az említett személyek cégeivel, majd a pénz egy részét az elnök visszakapta tőlük a tulajdonában levő Konf Tour kft-n keresztül - tanácsadói illetményként. Ilyen módon Pécsi Ferenc 112.331 lej nyereségre tett szert az európai közösség költségvetéséből.

A DNA honlapján megtalálható sajtóanyaggal kapcsolatban a Szatmár.ro telefonon vette fel a kapcsolatot Pécsi Ferenccel. Az egykori politikus szerint megalapozatlan, aljas támadás az, ami a tájékoztatóban szerepel és miután felvette a kapcsolatot az ügyvédjével, szintén tájékoztató anyagot ad majd ki az ügy kapcsán.

Pécsi Ferenc a Szatmár.ro-nak elmondta: gyanúja szerint egy volt kolleginája áll a vádaskodás hátterében, aki az utóbbi időben minden lehetséges módon megpróbált ártani neki. Kettejük konfliktusa még 2007-ben gyökerezik, amikor sikkasztáson kapta mostani ellenfelét és a törvényhez fordult az ügyben. Pécsi szerint egyébként a Regionális Fejlesztési és Turisztikai minisztérium vizsgálódott már az ügyben és nem találtak semmi kivetnivalót, most azonban egy újabb szakértői vizsgálattal próbálnak hibát találni eddigi munkájában. ''Tiszta lelkiismerettel állok bármiféle vizsgálat elé, a bíróság tisztázni fogja nevemet'' - fejezte be telefonbeszélgetésünket Pécsi Ferenc.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: